Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2011. július 27. 10:11 - Levente B.

Horvátország

Mi jut először eszünkbe Horvátországról? Zágráb? Dubrovnik? Brac sziget? Tengerpart? Nyaralás? Többször és régóta halljuk, olvassuk a hírekben, halljuk a szomszédoktól, ismerősöktől, hogy nyaralásukat, pihenésüket Horvátországban fogják tölteni, vagy ne adj Isten már megtették. A hírekből pedig tudjuk, hogy a Balaton harmadrangú lett a szomszédos ország tengerpartjával szemben. Igaz, árban már erősen kérdőjeles ez az előny.

Horvátországban az a vonzó, hogy 6-8 óra alatt el lehet jutni, az általunk vonzó környezetbe. Az autópálya végig ki van építve, és mindig épülnek újak, időről időre. Jelenleg is több szakaszt építenek, bővítenek, nemrég pl. idén májusban 8 hónappal a határidő előtt adták át az Isztria É-D szakasz kibővített részét. Valamint Fiuméből is épül a Brac szigeti kompig a 2X2 sávos szakasz. De ezeket majd fényképes történetben fogom bővebben elmesélni.

Végső úti célunk a Dalmát tengerparton mindig is Opatija volt, magyarul Abbázia. Eme gyönyörű város Fiume (Rijeka) mellett fekszik néhány kilométerre, mely anno gyógyfürdőként kezdett el benépesedni az 1880-as évek végén. I. Ferenc József, mellet, Gustav Mahler is többször megfordult itt pihenés céljából, és a mai ember sem gondolkodik másképpen.

A Hotel Millenium kávézója este. Érdemes egy kávéra betérni ide bármikor.

 

A Város fő utcája este.

 

És a környező házak. Többségük lakó ház, de van kiadó apartman is. A szállodák 80% a tengerpart mellet van.

 

Címkék: isztria opatija
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr73103562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása