Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2011. szeptember 14. 11:38 - Levente B.

Grutas de Sao Vicente - Sao Vicente barlang

A barlangi séta, mint mindenhol csak idegenvezetővel látogatható, és az egész 30 percet vesz igénybe de megéri a dolog higgyék el. A barlangi séta szerencsére nem monoton, útközben gyakran vízalatti tavak is útba esnek. A barlangi járatok kb. 890 ezer évvel ezelőtt alakultak ki, amikor még működő vulkanikus tevékenység volt a szigeten, és ahogy a lávafolyam haladt a tenger felé a külső része megdermedt míg a belső része tovább ment, kialakítva a ma ismert barlangrendszert és annak nyolc járatát.

A barlangi járatok egy kilométer hosszúak, általában 5-6 méteres belmagassággal. A barlangrendszert 1885-ben a helyi lakosság fedezte fel és nagyon hamar híre ment az egész világon. Végül 1996-ban nyitották meg a nyilvánosság számára, mely az egyetlen vulkanikus képződményű barlang egész Portugáliában.

 

A barlangrendszer egyik kristálytiszta tava.

 

Ez a fénykép jól példázza, hogy a láva milyen méretekben folyhatott. A kép jobb oldalán a "turista út" mellett a megszilárdult láva folyam.

 A barlangi séta végére, egy tematikus "kiállításon" mutatják be az embernek a sziget kialakulását, az út végén 3D-s filmben is illusztrálnak nekünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr533226505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása