Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2011. október 25. 14:58 - Levente B.

MN 4213, 11/10. honi légvédelmi rakétaosztály, Tinnye

Tinnye azért tartozik a kedvencem közé mert a legkönnyebb volt megközelíteni, a kocsival egészen a bejárati kapuig fel lehet menni, aszfaltozott út visz a tinnyei falutáblától indulva fel a dombra. Piliscsaba felől jőve kell figyelni mielőtt bemegy az ember a faluba, balra kanyarodva kell elindulni. Ottjártamkor egy sorompó jelezte, hogy nem lehet bemenni járművel, de bent sok helyen lenyírt füves területtel találkoztam, egy-két "elhagyatott" A4-es papír amikre "focipálya", "akadálypálya" feliratok voltak felírva jelzi, hogy időnként odafigyelnek a "rendre", talán falunapokat tartanak alkalmanként. A google earth fotón is sok autó látható a területen belül.

Az osztály a fentrol.hu felvételén 1984-ben:

tinnye.jpg

A terület nem nagy, könnyen bejárható, bár ha a kitaposott ösvényről letérünk akkor magas fűvel és olykor tüskés-szúrós növényzettel találkozunk. Épület maradvány kevés van, a központi épület nagyon romos, köszönhetően annak gondolom, hogy járművel nem nehéz feljutni, így a cipekedés sem nehéz onnan. Egyébként a többi lakó épületet ne keressük, a laktanya-lakókörzet Úny faluban volt, egy korábbi légvédelmi osztálynak az épületeit használták.

 Kilátás a dombról, fent a laktanyánál.

A D-i D-NY-i részeken van két nem hivatalos bejárat a földekről, ha az ember korán kimegy gyönyörű látványban lesz része a napfelkeltét innen megnézni gyönyörű, tegyünk hát egy kis sétát a kerítés nyomvonalán kívül is.

Aszfaltozott út köti össze a két fedezéket de például föld út megy a kilövőállásokig, ez meglepő volt számomra, vagy valamilyen korábbi útburkolat lehetett amit felszedtek.

A kilövőállások fedezékei picit nehezen megközelíthetőek, és mondjuk a két "oldalsó" eléggé nagy, de ha belegondolunk, hogy még a töltőkocsinak is be kellet ide állnia, akkor már nem tűnik feleslegesen nagynak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr293328983
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása