Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2012. november 26. 22:50 - Levente B.

Downing Street 10

A világ egyik leghíresebb utcája, a "10-es szám" ahol Őfelsége Kormánya, a Királyi Kincstár irodái és az aktuális vezető politikai párt valamint az ország Miniszterelnökének székhelye.

_MG_0783.jpg

A több mint 300 éves épület a londoni Westministerben van, több mint 100 szobával rendelkezik. Churchill például sohasem aludt a korábban említett War Romms bunkerjében, mivel úgy gondolta, hogy ha naponta látják az emberek, hogy ki-be járkál a Downing Streetről akkor ezzel is egy megnyugvást tud adni.

_MG_0782-Edit.jpg

1991-ben történtek változások akkor az IRA támadta meg az épületet, ekkor erősítették meg az őrséget, és azóta nem lehet bejutni az utcába, korábban ha nem is őrizték, de mindig volt egy rendőr az ajtónál és állandó járőr szolgálat volt az utcában, az ajtót szintén kicserélték a támadás során, állítólag olyan nehéz, hogy 8 ember kell a kiemeléséhez. Kilincs nincsen az ajtón kívül, továbbá a Diplomáciai Védelmi Egysége a rendőrségnek védi a bejáratot az MI5-al egyetemben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr414927364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása