Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2012. november 27. 11:59 - Levente B.

MI6 - Brit titkosszolgálat

Az épület a főhadiszállása a Brit Titkos Szolgálatnak. 1987-ben merült fel egy új épület építése, melynek kivitelezését Margaret Thatcher miniszter asszony engedélyezett. Az építkezést a Brit kormány személyesen finanszírozta, hogy minél kevésbé legyen ismert az épület célja, akkor még az MI6 nem volt nyílvánosan elismert szervezet.

_MG_9920_1_2_3_4_5_tonemapped.jpg

1994 áprilisában maga II. Erzsébet királynő nyitotta meg az épületet. A kivitelezési költségek majd 10 évvel később kerültek nyilvánosságra, a NATO akkor 152 millió fontra konstatálta a teljes kivitelezést. Természetesen az épület jellege miatt nem minden adat publikus.

_MG_9915_6_7_8_9_tonemapped.jpg

A Brit Titkos Szolgálat (SIS - Secret Intelligence Service) más néven MI6 (Katonai Hírszerzés, 6-os Szekció), az-az ügynökség mely információkkal látja el Őfelsége Kormányát külföldi adatokkal. A "cég" 1994-ben lett népszerű a civil szféra felé.

Az épület több filmben is szerepelt, ahol "önmagát" alakította, legismertebb "szerepeit" végül is egyik legsikeresebb ügynökének köszönheti. James Bond az MI6 ügynöke, innen kapja mindig M parancsait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr374927430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása