Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2012. november 30. 11:55 - Levente B.

Abbey Road Studios

Az Abbey Road Studios egy hang stúdió mely a  Abbey Road, St John's Wood, City of Westminster címen található Londonban. 1931-ben alapította a Gramophone a jelenlegi Brit zenei cégnek az EMI-nek az elődje, aki most is a tulajdonosa. Az itteni stúdióban vették fel a leghíresebb slágereiket a Beatles, Pink Floyd, The Hollies. A stúdióban dolgozó ismert producerek és hangmérnökök közé tartozik Sir George Martin. 

_MG_0829-Edit.jpg

_MG_0824.jpg

2009 vége felé úgy tűnt a terület amin a stúdió található értékesítésre fog kerülni. Ennek hallatán a Brit Kormány megvédte a területet, és Brit Nemzetvédelmi Örökség alá helyezte 2010-ben. Ennek köszönhetően semmilyen változtatást nem lehet eszközölni az épületen Kormány döntés nélkül. 

_MG_0825.jpg

_MG_0826.jpg

_MG_0827.jpg

1969-ben adta ki a Beatles a 11. és egyben egyik legikonikusabb fotóval ellátott albumukat. Az Abbey Road névvel fémjelzett albumuk volt az tuolsó amit közösen kiadtak, habár már ekkor nem nagyon volt együtt a banda ahogy ők fogalmazták. 

_MG_0830.jpg

A híres zebra átkelő fotót maga McCartney ötlete alapján készítették és dél tájban alig pár perc alatt készült el míg a rendőrség segített a közlekedést megállítani. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr334939222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása