Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2016. szeptember 22. 16:39 - Levente B.

CUK borház - Lendva

Nem egy alkalommal olvastam róla, hallottam róla a TV-ben, a rádióban, most végre eljutottam oda, hogy ellátogassak a szlovéniai Lendvahegyen lévő Cuk borházhoz. A Borházban kiválóan beszélnek magyarul, így kommunikációs probléma nem merülhet fel, akinek nem megy valamilyen idegen nyelv. De ezen kívül például németül és logikusan szlovénül is beszélnek a tulajdonosok. 

Érdemes ha az ember elmegy ide meglátogatni az új kilátótornyot ITT de magában a vidék is gyönyörű ITT így sok mindent össze tudunk kötni egy napra.

Bármikor betérhetünk egy borra vagy kávéra - péntek, szombat, vasárnap 13:00-tól - de ha enni is szeretnénk mindenképpen ELŐRE JELEZZÜK érkezésünket.

A Cuk borház vendégfogadó épülete, a borház hivatalos weblapját a képre kattintva nézhetjük meg:

_mg_3666.jpg

_mg_3669.jpg

Tovább
2016. szeptember 20. 20:16 - Levente B.

5. Zászlóalj, 7. Lovassági Ezred - Hajmáskér

A 7. Lovassági ezred egy zászlóalja érkezett hazánkba még június végén és több hétig tartózkodott az újmajori kiképző központban és hajtott végre lövészeti feladatokat magyar katonákkal a bakonyi lőtéren. A katonák az államokból érkeztek a technika viszont Németországból, Grafenwöhr-ből jött. A zászlóalj M2 Bradley eszközökkel volt jelen, összesen 30 db-al+egyéb technika. A technikai eszközök és személyzetük még augusztusban indult vissza. A lovassági ezredet 1866-ban hozták létre, az 5. Zászlóaljat pedig 1966-ban.

_35b8169.jpg

_35b8170.jpg

Tovább
2016. szeptember 15. 14:22 - Levente B.

Ample Strike 2016

Az Ample Strike nemzetközi gyakorlat a csehországi lő és gyakorlótereken ment végbe idén szeptember hónapjában több napon keresztül. Az Ample Strike lényege a JTAC (előretolt repülésirányítás) csapatok csapatok és parancsnokok gyakorlása. A gyakorló tereken kívül, három bázis - Náměšť nad Oslavou, Čáslav, Pardubice - vette ki a részét a gyakorlat során. A gyakorlat előtt, tizenhét nemzet jelezte részvételét, ez persze nem azt jelentette, hogy mindenki saját technikával fog részt venni ahogy később a fotókon látszódni is fog. Leglátványosabban a hazai légierő mellett az Egyesült Államok vette ki a szerepét. Az Ansbach-i (Németország) AH-64D Apache helikopterek mellett, B-52 és B-1-es bombázok is részt vettek. Utóbbiak az angliai RAF Fairford bázisról repülték feladataikat. Szeptember 14-n egy sajtó nyilvános napon sikerült a következő fotókat elkészíteni:

A Kosťa becenevű Mi-24-es:

_mg_2497.jpg

Hagyományos terepszínű Mi-24:

_mg_2504.jpg

És társa, aki aznap sokat repült:

_mg_2518.jpg

Tovább
2016. szeptember 06. 11:26 - Levente B.

Alien Tiger - 3366

Európában a rendszeres repülőnapokon, egy-egy jubileum alkalmával szokott az adott légierő százada vagy ezrede egy díszfestett gépet alkotni, ezek a festések minden alkalommal próbálják az adott esemény hangulatát is megfogni, Európában így igen sok az adott ország kamuflázsától eltérő, olykor színes, már-már mondhatni kreatív és ötletes festések. A Cseh Légierő helikopteres alakulata minden évben részt szokott venni egy NATO TIger Meet nevű gyakorlaton, ahogy tette ezt a 2016-s esztendőben a spanyolországi Zaragoza városa melletti bázison. A következő bejegyzés fotóit a csehországi Náměšť nad Oslavou melletti bázison készítettem. 

_35b5371.jpg

_mg_6926.jpg

Tovább
2016. szeptember 05. 15:23 - Levente B.

An-124 Ruszlan - Kecskemét+helikopterek

Mi-17 típusú helikopterek ipari nagyjavítására írt ki pályázatot nemrég a Magyar Kormány. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományában lévő helikopterflotta négy darab gépét - mind Mi-17-es alváltozat - a mai napon, az-az szeptember 5-n szállítja (szállította) el a Volga-Dnepr Airlines An-124-es típusú szállítója, ami nem mellékesen a világ egyik legnagyobb gépe. Nagyjából 5-6 hónap múlva hozzák vissza a helikoptereket:

Érkezik a Ruszlan...az időjárás nem kedvezett a jó fényképekhez, de így is megérte:

_35b8901.jpg

_35b8907.jpg

Tovább
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!