Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2018. április 19. 09:27 - Levente B.

Látogatás Laupheim-ban

Még februárban volt lehetőségem Németországban a 64. Helikopter Ezrednél látogatóba menni. A Laupheim melletti katonai alakulat CH53-as típusú gépekkel repül elsősorban, a gépek és a pilóták megjárták Koszovót, Irakot és Afganisztánt is. 2017-ben egy új típus és egy kicsivel újabb feladat kör jött létre egy újabb századdal, ennek apropóján volt lehetőség meglátogatni a bázist.

Egy CH53-as gép a hangárban:

img_0487.JPG

Illetve a társa a fagyos hidegben felszállásra készül:

img_0535.JPG

Tovább
2018. április 16. 12:25 - Levente B.

Mi-24 emlékmű - Szolnok

Idén márciusban, Szolnok városa mellett az úgynevezett Auchan körforgalomban - Kertész utca, Debreceni út találkozása - állítottak fel egy Mi-24D típusú helikoptert egy emlékműre. A gép az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis és jogelődjeiknek kapcsolatát szimbolizálja a várossal és a lakossággal. Megoszlanak a vélemények, hogy a típus megfelelő e a szimbólumnak, sokak szerint a típus mivel 2004 óta van jelen nem ideális választás. Eme vélemények ellenére, jó ötletnek tartom a megvalósítást, ezen kívül ebszéljenek a fotók, és mindenki döntse el a maga a dolgokat. 

A gép látványa a Tisza-híd felől:

_mg_0505.jpg

_mg_3181.jpg

Tovább
2018. február 02. 22:27 - Levente B.

Airbus statikus és típus bemutató

2018 február másodikán bemutatták a kecskeméti bázison, a Magyar Honvédség legújabb technikáját, két Airbus A319-es típusú szállítógépet.A Magyar Honvédség légi csapatszállítási feladatainak ellátásához az egyik legjobb választás volt az A319, hiszen a repülési és egyéb paraméterei megfelelnek a honvédség által támasztott igényeknek. A speciális katonai alkalmazások, berendezések (katonai, kommunikáció, navigáció, védelmi rendszer) felszerelésével a repülőgép többcélú csapatszállítóként korszerű és gazdaságos választ ad a Magyar Honvédség nagyobb számban előforduló szállítási igényeire:
Többfunkciós, hiszen a katonák szállítása mellett képes az egyéni felszerelések szállítására is, a katonák a hosszú utak alatt is komfortosan, 21. századi körülmények között tudnak utazni. Moduláris belső kialakításának köszönhetően képes az egészségügyi kimenekítés, egészségügyi szállítási feladatok (MEDEVAC) biztosítására is.

Balra az A319-es jobbra az An-26-os gép, utóbbi még szolgálatban marad:

_35b8027.jpg

A 604-es oldalszámot viselő A319-es:

_35b8052.jpg

Tovább
2018. január 31. 20:47 - Levente B.

Új típussal bővült a Magyar Honvédség légi flottája

Január 31-n megérkezett a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra a Magyar Honvédség Légierő Haderőnemének legújabb és jelenleg legnagyobb típusa, egy Airbus 319-es két hajtóműves, egyfolyosós, keskeny törzsű, közepes hatótávolságú utasszállító repülőgép. Az előzetes információk szerint a honvédség külföldi misszióiban szolgáló katonák váltásait (Mali, Koszovó, Irak, Afganisztán, Ciprus), a kormányzati vezetők szállításait, továbbá a magyar állampolgárok vészhelyzeti evakuációjára fogják használni a jövőben. 

_mg_2865.jpg

A szerdai érkezőn kívül még egy gép gyarapítja majd a flottát:

_mg_2938.jpg

Tovább
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!