Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2012. november 23. 10:53 - Levente B.

MIM-23 Hawk tüzelőállás Athénban

Athénból haza fele jövet, ha az ember tudja hogy mit és hol keressen, tud érdekes dolgokat találni. Az alábbi két fotón, a repülőből fotózva egy MIM-23 HAWK típusú légvédelmi rakéta tüzelőállást véltem felfedezni.

Persze ez úgy jött ki, hogy tudtam mit kell keresni.

IMG_2122_1.jpg
IMG_2124_1.jpg

Athént ma is szépen védik, a régi technika mellett - bár a HAWK felujítást kapott - még a szintén amerikai Patriot rendszer üzemel, meglepően az Orosz féltől is vásároltak a Görögök, de az S-300-as rendszer Kréta szigetén van, nem a kontinensen.

A MIM mozaikszó a Mobil, Intercept (elfogó), Missile (rakéta) szavakra jön ki. A technika ekvivalens a Szovjet gyártmányú S-125 és a KUB rakéta komplexumokkal. A HAWK egy közepes hatótávolságú föld-levegő rakéta, fél aktív önirányítású radarral, 45-50 km-es max hatótávval.

A google maps segítségével könyebb beazonosítani az üteg állásokat. Összesen 6 indító van, azok között a rávezető és bemérő technika.

Hawk.jpg

Az évek során úgy 25 ország állította szolgálatba, itt az öreg kontinensen az itt említett Görögország, Spanyolország, Románia és Olaszország. De még üzemel Egyiptomban és Iránban is!

Éles lövészet Souda Bay-en (Kréta)

hawk_013.jpg
hawk_019.jpg

hawk_002.jpg
hawk_001.jpg

Greek Military  airdefence hawk.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr14920203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása