Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2013. február 07. 13:49 - Levente B.

Umag

A város a Római Birodalom idején is létezett, ennek legfőbb bizonyítéka a számos római emlék a város körül. Feltételezhetően, a római arisztokrácia nyári rezidenciája volt a város és környéket.1269 és 1797 között Umag, ahogy az egész félsziget a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt.

Velence széthullása után 1918-ig Ausztria része volt, az I. világháború után pedig Olaszországé, így ismét előkerült az Olasz kultúra és építészet virágzása. A II. világháború utáni békeszerződések létrehozták a Trieszti Szabad Területet, melynek B zónájához, a jugoszláv hadsereg által ellenőrzött részhez tartozott Umag.

Umag.jpg

Az 1954-s londoni egyezmény alapján Umag végül visszakerült Jugoszláviához, majd Horvátország függetlenségének kivívása után, annak része lett.

_MG_3034.jpg

_MG_3033.jpg

A történelmi emlékek közül számos velencei ház látható az óvárosban, valamint a városfalnak, és védelmi tornyoknak is láthatók még részei. Ma már elsősorban üdülőparadicsom, a kis óváros része a többi nagyobb jelentőségű isztriai városhoz képest jelentégtelen. A turizmus igen nagy főleg a csúcsidőben, és akkor is kikötője és drága 5 csillagos hoteleinek köszönhetően, főleg a tehetősek keresik fel. Kiemelkedő még a minden évben megrendezendő WTA tenisztorna is, ami színtén sok embert vonz a városba. 

_MG_2721.jpg

_MG_3032.jpg

_MG_2720.jpg

_MG_3031.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr665067393
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása