Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2011. szeptember 01. 12:31 - Levente B.

Baredine csepkőbarlang

Porec után induljunk el északra Kastelir felé. Pár perce autó út után Gedici településénél figyeljük a jobbra mutató Baredine táblát. Egy kisebb szlalomozás után érünk el a Baredine barlang bejáratához, nagy parkoló fogad minket, némelyik árnyékos.

 

Az idegenvezető demonstrálja, hogy a barlangi sziklák a lámpa fényénél érdekes képet adnak a turistának.

 

A barlang az egyik legjobban mutatja be Isztria földalatti kialakulását, sőt a több ezer barlangból ami a félszigeten található, csak néhány járható be turistaként, ezek egyik a Baredine. Mivel teljes mértékben a természet alakította ki, ezért emberi kéz az évezredek során semmilyen formában nem alakította. 1974-ben találták meg a bejáratot, de csak 1995 óta látogatható idegenvezetéssel.

A barlang 132 méter mélyen lett feltárva, az átlag ember viszont csak 60 méterig tekintheti meg a barlangot. Rendkívül meredek lépcsőkön, és olykor szűk járatokon kell lejutni, amit nagyjából 40 perc alatt lehet megtenni lefelé. És persze ezt az utat visszafelé is meg kell tenni majd! Az idegenvezetések elsősorban horvátul, németül és angolul vannak, aki eme nyelvek egyikét sem ismeri kevesebbet fog megtudni a kialakulásáról történelméről, de a látványt ugye a szemnek kell igazán befogadnia.

 

A bejárat mellet, büfé-étterem-kávézó fogadja a turistát, tehát kijövet a megszomjazás érzését, hamar tudjuk csillapítani. Mint minden barlangban a világon, hűvösebb van a kinti hőmérsékletnél érdemes ezért pulóverrel, de akár kabáttal is készülni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr653187653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása