Fotók és utazásaim az országban és külföldön!

2012. június 02. 17:24 - Levente B.

Börgönd laktanya

A reptér más a második világháború elött is üzemelt, mint Honvédség egyik reptere. A világháborúban a német légierő is használta 43-tól. 44 telén foglalták el a Szovjetek, után következő években kezdett el bővülni a reptér. Az évek során az egyik legfontosabb magyar Honvédségi laktanya lett belőle. A 60-as évek elejére az országban elsőként itt Börgönd mellett alakult meg az első légvédelmi rakéta ezred, amit 81-ben a Pilisbe helyeztek át, és végül atombiztos vezetési pont lett.

 Börgönd 2.jpg

De a reptér is bővült, az itt állomásozó egységek elsősorban futár és postai gépek voltak Mil-2 és Kamov-26-so helikopterek. A reptér mellet a vasút álltal elválasztva volt a laktanya, itt éltek családostúl az itt szolgáló katonák. A mostani fotósorozat egy idei állapotot mutat be, sajna mint mindenhol itt is az enyészet uralkodott el, törtek-zúztak az idő során, ma már paintballosok játszanak többségében. 

_MG_3142.jpg

_MG_3137.jpg

_MG_3154.jpg Az egésznek jó-érdekes hangulata van, találunk itt kultur házat is, nagy előadóteremmel, fent az emeleten pedig még a mozi szoba is megvan. Az egész hely nyáron megközelíthetetlen, a magas aljnövényzet miatt, ha esetleg valaki szeretné megnézni közelebbről a dolgokat akkor javaslom a március vagy októberi időszakot. TOVÁBBRA IS SZERETNÉM KIEMELNI, HOGY A HELY BALESETVESZÉLYES, MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE MENJEN BE AZ ÉPÜLETEKBE!!!

_MG_3148.jpg

_MG_3143.jpg

_MG_3126.jpg

_MG_3121.jpg

_MG_3118.jpg

_MG_3117.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kameraaltal.blog.hu/api/trackback/id/tr624561495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fotók és utazásaim az országban és külföldön!
süti beállítások módosítása